majajonssonn.blogg.se

Tookan

Publicerad 2012-11-29 19:25:00 i Allmänt,

For till Kopia och mockade och gjorde allt, lindade hennes ben med back on track och släppte sen ut henne i hagen. Hon började då gå omkring och kasta med huvudet som att hon var busig. Hon rullade sig i sitt hö och sen kastade hon sig upp och började kasta sig omkring och stegra och hålla på. Jag lockade då på henne och när hon rörde min hand så tjöt hon.. Hon började kaxa lite mot mig för att typ försöka busa igång mig också.. Jag skrattade dock bara åt henne och gick därifrån, haha. Jag tror nog hon börjar vara lite less på att inte göra nånting nu!
 

I'm happy

Publicerad 2012-11-28 21:14:00 i Allmänt,

Kopia visar knappt någon hälta nu!! Hon är fortfarande varm och svullen vid knät men det blir bättre och bättre. Är verkligen glad att det går åt rätt håll. 
 
När jag hade promenerat med Kopia och gjort allt så for jag ut och red Sverre en sväng. Snacka om en häst som är oliksidig, i höger varv är han mjuk och fin. Men i vänster... Fyfan säger jag bara, det går inte att ställa honom så han bara far åt ett håll.. Kunde ställa honom någorlunda i slutet då jag red på en volt men. Han är då verkligen en mysig häst.
 
 

Kopia är på bättringsvägen!

Publicerad 2012-11-27 21:21:47 i Allmänt,

Kopias ben är faktiskt mindre svullet nu. Jag red henne idag, skrittade bara en kort sväng. Hon var riktigt pigg och en bit ville hon mest trava. Men det fick hon inte. Jag sprang lite med henne för att se hur halt hon var också och det verkar gå åt rätt håll. För även och köpte en back on track padd som hon ska få ha nu. Så det ska nog lösa sig tillslut!
 

Puttesnutte

Publicerad 2012-11-26 17:32:00 i Allmänt,

Idag på specialidrotten så red jag Putte, vi hade dressyr och vi red mycket framdelsvändningar. Det är något han är kung på! Lite annars från Kopia som knappt kan det. Allmänt gick det inte så bra, han var mycket av och på. Antingen sprang han som en tok eller så var han seg så det blev inte ut något bra av det men han var iallafall väldigt  fin i slutet så jag är nöjd. :)
 
Random bild, men saknar tant Quda!!

Kan inte hålla mig,

Publicerad 2012-11-25 18:35:50 i Allmänt,

Jag kan inte sluta blogga, det är ju så himla skönt att få skriva av sig lite trots att det kanske inte blir dom mest interessanta inläggen. Men det får ni leva med, jag har ju specialidrotten varje måndag och sen kommer jag nog att rida jessicas hästar lite.
 
Veterinären ska iallafall komma och kolla på Kopias ben, när vet jag dock inte. Får hoppas på att det inte är lika hemskt som det ser ut. Hela hennes ben upp till knät är svullet nu. :( 
 
Till vänster har ni då hennes ''onda'' ben och till höger det friska bakbenet.
Det är dock lite olika vinklar på bilderna men man ser iallafall att hon är riktigt svullen. 

Uppehåll

Publicerad 2012-11-24 10:19:30 i Allmänt,

Eftersom att Kopia är halt så kommer jag inte att ha så mycket att skriva om, därför tar jag nu en bloggpaus.
 

Kopias skada

Publicerad 2012-11-23 18:34:24 i Allmänt,

När jag tog in Kopia från hagen i torsdags så märkte jag att hon var blodig på benet och haltade rejält bara i skritten. Kände på hennes ben och kände att hon var rätt svullen och jag tog ut henne och travade lite med henne och hon haltade väldigt mycket.. Hon ville inte stödja på benet heller.
 
Det som hade hänt på dagen var att vi delat upp Sverre, Majsan och Marisas hage. Det var för att Kopia och Tamara också skulle kunna ha ström i hagen då Tamara hållt på och rymt hela tiden.. Så då stod Kopia och Tamara i en hage brevid dom andra. Tidigare har dom stått på andra sidan vägen. Som jag har hört så började det med att Majsan rymde in till Tamara och Kopia. Sen har någon häst spängt tråden mellan hagarna så alla hästarna stod i samma hage. Det kan alltså ha blivit kaos då dom inte känner Kopia, jag vet inte vad som har hänt. Men hon har förmodligen blivit sparkad.
 
Det gör ont i hjärtat att se sig älskade ponny ha så ont, blir ledsen bara jag tänker på det.. Fina hjärtat ♥
 

:'(

Publicerad 2012-11-22 22:25:41 i

Kopia är halt... Skriver mer imorgon.


En liten sak om mig..

Publicerad 2012-11-21 22:03:55 i Allmänt,

Jag tycker att hästar med lite ovanligare färger är väldigt fina som tex. prickiga eller skäckar. Hästen blir så himla mycket personligare då tycker jag. Och nu har jag en tråkig mörkbrun häst, tur hon är söt. ;) Nån gång i mitt liv ska jag iallafall ha en prickig häst, så är det bara!
 
 
Kingo är en riktigt fin knabstrupperhingst, vi betäckte faktiskt min shettis med honom. Dock blev hon då sjuk och vi fick ta bort henne och fölet dog i magen.. Det tror jag hade kunnat bli en riktigt fin liten ponny, men men..
 

Hon är ju speciell...

Publicerad 2012-11-21 19:40:21 i Allmänt,

När jag kom till stallet idag så möttes vi av en lös Tamara som stod och käkade gräs på grannens gård... Sprang och hämtade ett grimskaft, tog fast Tamara och gick sen till hagen för att kolla om det var så att Kopia var lös eller så. Men som ni ser på bilden så stod Kopia i hagen trots att en stolpe var av och tråden låg på backen. Kopia kanske tyckte att det var skönt med lite privatliv, hon fick ju balen för sig själv. ;)
 

Vilodag

Publicerad 2012-11-21 19:18:08 i Allmänt,

Blev en vilodag idag istället för att jag skulle rida, jag ska ju ändå hoppträna hela helgen. Imorgon är det hoppträning för hanna och då hoppas jag på att vi gör något lättare eller att vi markarbetar eller nått. För sen är det fredag och då ska jag bara ut i skogen och rida och sen är det ju Pelle kurs lördag och söndag. Jag har aldrig ridit för honom förr så det ska bli spännande. :)
 
 
 

Inget dressyrpass på ridhuset...

Publicerad 2012-11-20 21:58:01 i Allmänt,

Mamma är lite sjuk så hon kände sig inte så pigg på att fara med mig och Kopia på ridhuset, så därför blev det att jag bara red lite snabbt på en äng istället blev bara i ungeför 30 minuter eftersom att jag även rakade Kopia idag och därför blev det lite mer bråttom. Men men, sånt är livet. Får vell fara nästa vecka och dressyra en extra dag istället. Eller så kan jag tvinga mamma att fota mig och Kopia på fredag. Vad säger ni om det? ;)
 

Taggar morgondagen!

Publicerad 2012-11-19 21:12:00 i Allmänt,

Imorgon blir det ridhuset och lite dressyr för mig och Kopia, hade tänkt köra ett riktigt hårdpass med framdelsvändningar, skänkelvikningar och galoppfattningar. Allt de där är saker vi behöver träna på så det blir nog bra. Får hoppas att jag är lika taggad imorgon, det kan vara så att jag kanske är lite trött då jag har fyspass med specialidrotten och vi ska då fara och gymma. 
 
På tal om specialidrott så hade vi uppsutten löshoppning idag, det var riktigt spännande kan jag ju säga, jag och Amme hade Verona och hon är lite het på hinder.. Vi hade tyglarna i en knut på halsen och skulle inte ta hästen i munnen utan bara balansera själva. Nyttig träning är det iallafall, men det är riktigt läskigt att inte ha kontroll på det man gör lika mycket. Hästen får göra allt jobb med att bestämma avståd osv också så det är ju även nyttigt för hästen. :)
 
Detta var det vi gjorde idag! ↑

Fantastiskt

Publicerad 2012-11-19 20:59:51 i Allmänt,

Vilken fin ponny jag har alltså! Red bara lite barbacka idag och det var sjukt så himla fin hon var, hon brukar ofta bara vilja ge sig iväg när jag rider ut. Men idag väntade hon hela tiden på mig och var riktigt mjuk och fin. Jag kunde vara mjuk i handen hela tiden och det var så härligt. Sånna dagar vill man aldrig sluta rida. 
 
Kopis tog sig en tupplur idag på dan då mamma var förbi. :D

Jag ska..

Publicerad 2012-11-19 20:56:23 i Allmänt,

..Visa er lite bilder på tuvastallet där Kopia står. Måste bara komma ihåg att fota lite också. Jag ska göra det, eller vill ni ha en film där jag visar stallet? Så länge får ni bilder på Kopias hag/boxgrannar!
 

Majsan


Tamara



Marisa

Sverker

Ovanligt lugn ändå,

Publicerad 2012-11-18 18:31:38 i Allmänt,

det var Kopia idag när jag red ut. Hon har ju vilat i två dagar nu så jag antog att hon skulle vara rätt pigg. Hon var snarare trött, iallafall i början. Sen när hon kom igång lite mer så blev det mer fart i henne. Fast hon var fin och lyssnade väldigt bra ändå. 
 

Så här är det

Publicerad 2012-11-17 16:54:15 i Allmänt,

I helgen är jag i hjoggböle hos min pappa, Kopia fick vila igår och idag och imorgon ska jag då dit och rida lite. Mamma tar hand henne idag och fixar maten och mockar osv. Veckans planering ser ut såhär:
 
Måndag: Uteritt eller markarbete
Tisdag: Uteritt eller markarbete (Beroende på vilken dag mamma kan)
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Dressyrlektion
Fredag: Uteritt
Lördag:
Söndag: Hoppträning
 
Så ser det ut just nu, får hoppas på att mina ridstövlar som jag lämnat in på lagning är klara då. Dragkedjan har ju gått sönder på en av dom så. Jobbigt..
 

Förlåt!!

Publicerad 2012-11-17 08:11:39 i

Jag har verkligen inte haft tid att blogga, skolan och ponnyn måste ju komma före. Men jag ska skärpa mig, det lovar jag. Uppdaterar senare idag, så håll utkik!



Älsklingen

Publicerad 2012-11-14 17:49:49 i Allmänt,

Kopia har verkligen blivit hur duktig som hellst, förr kunde hon aldrig ta det lugnt och efter man hade ridit ville hon bara ut i hagen igen. Men numera står hon typ och sover i gången och är riktigt mysig. Både idag och igår så fick hon vara i sin box efter jag hade ridit och jag stod där och borstade istället, jag kunde även gå därifrån utan att hon sprang ut. Proade bara lite och hon lyssande såå bra. Boxdörren var öppen hela tiden men hon valde ändå att vara med mig. :')
 
Det kanske inte låter som någon jättestor grej egentligen men att hon litar på mig och vill vara med mig är en så otroligt härlig känsla. Jag är så himla glad över att jag fått ha henne, världens finaste ponny ♥
 

Ej hästrelaterat

Publicerad 2012-11-13 19:51:28 i Allmänt,

Meeen jag måste tipsa om denna serie som är kanonbra, Portkod 1321 heter den. 
Så se den om ni inte har något bättre för er! :D
 

Tokponny

Publicerad 2012-11-13 19:48:45 i Allmänt,

Kopia ska ju ta det lugnt en dag till, så imorgon kan hon gå som vanligt igen. Jag for ut barbacka och skrittade, travade även litegrann och Kopia hon galopperade ibland också haha.. Jag travade bara lugnt och då började hon galoppera jätte kort flera gånger istället, knäppa ponny! Dock märkte jag rider med overallen så får Kopia stötar, dock reagerade hon inte men det gjorde ju ont för mig. Får ta och tvätta den och hoppas att det inte fortsätter. ;)
 

Ny design

Publicerad 2012-11-12 21:54:12 i Allmänt,

Yes, har fått en ny design som ni kanske ser. Det är Marica Lindberg som har gjort det, blev väldigt nöjd och det var väldigt snällt av henne. Känns bra att få en ''riktig'' header på bloggen istället för en ful som jag gör. ;)
 
/Maja
 
 

Prommis & mys

Publicerad 2012-11-12 20:15:27 i Allmänt,

Jag masserade Kopia lite, stretchade hennes bogar och stod och borstade henne rätt länge idag. Sen for jag ut och gick på en liten promenad med henne. Sen när jag kom tillbaka stretchade jag ytterligare lite grann och även halsen. Anna sa att Kopia skulle ta det lite lugnt någon dag så då kör vi på det och sen på onsdag ska jag rida som vanligt igen. Imorgon far jag nog ut på en kortare tur och rider tror jag. :)
 

Hejhej!

Publicerad 2012-11-11 15:57:00 i Allmänt,

Igår for jag ut på en kortare tur i regnet, herregud så pigg ponnyn var.. Hon gick knappt att få stopp på ibland, men hon tycker då att det är roligt så det är svårt att vara arg på henne.
 
Idag gick Anna Dahlberg igenom Kopia, hon är då en equiterapeft som kollar om spänningar, muskler som är fel och lite sånt. Hon tyckte att Kopia var jämt musklad och bra i hullet. Det enda var att hon var lite spänd i bogarna så jag har fått stretchövningar som jag ska göra varje dag så det ska bli bättre. Anna började att behandla med akupunkturnålar, hon brydde sig inte ett dugg tills hon satte en nål på rumpan.. Då började hon med att försöka ruska av sig om och for omkring och stegrade osv.. Så det gick inte, vi tog ut nålarna och Anna började istället massera. Det gick mycket bättre. :) 
 
 
Mobilbild från idag!

Ikväll och imorgon

Publicerad 2012-11-09 19:51:12 i Allmänt,

Ikväll blir det att fara till stan för att vara med min fina vän Josse, vet inte vad vi kommer hitta på. Men vi får vell se. Imorgon kaanske mamma fotar, får se hur det blir. Men förhoppningsvis så gör hon det, då blir det lite dressyr. Annars kommer jag rida ut tror jag, det är bara att hoppas på bra väder!
 

Kära läsare

Publicerad 2012-11-09 18:46:50 i Allmänt,

Bloggen kommer att startas upp igen, så håll ut! Designen ska bara fixas och sen kör jag igång igen, kommer nog bli bra det. Jag och Kopia har mest bara myst på dom här veckorna jag inte har bloggat, inget speciellt har hänt så.  Men dessa bilder har jag ju inte visat er, så jag bjuder på dom. Mamma fotade dom på lovet. :)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela